FOCUSING BODYWORK

Scherper in beeld brengen van iets dat voelbaar is in je lijf

Focusing helpt je om te ervaren wat er van binnen speelt. Wat nog onbewust is of wat je misschien op de achtergrond al voelt, speelt wel al een rol in jouw leven. Door hiernaar te leren luisteren kun je meer houvast krijgen en richting vinden binnen de verschillende vlakken van jouw leven.

Opmerken
Bij Focusing Bodywork ga je met je aandacht naar binnen. Daar, aan de binnenkant van je lijf ga je op verkenning. Met benieuwde aandacht kijk je als het ware om je heen; wat merk ik op?

Erbij zijn
Met mijn begeleiding ga je met een vriendelijke houding luisteren naar dat iets dat je opmerkt of voelt. Zonder het te willen veranderen, weg te duwen of aan te moedigen. Gewoon, door erbij te zijn. 

In focus brengen
Focusing gaat niet over het sturen met aandacht, maar over het scherper in beeld krijgen van iets wat nog niet duidelijk is; in focus brengen. Door ergens vriendelijk bij te zijn, krijgt datgene de gelegenheid om zich volledig aan jou te laten zien. 

Shift
Omdat datgene wat je gezelschap houdt zich gezien en gehoord voelt, kan het zich gaan ontvouwen.  Dat kan een verschuiving geven die voelbaar is in je lijf, een verandering van binnenuit; een shift. 

Holding Space
Met Focusing Bodywork geef je een veilige ruimte aan de sensaties die je opmerkt: Holding Space, ofwel liefdevolle ruimte geven aan iets (of iemand) zodat het zelf de weg naar groei kan vinden. 

Dat hoef je niet alleen te doen; als jouw begeleider bewaak ik die Holding Space voor jou zodat jij ruimte kunt geven aan jouw proces. Dat doe ik onder andere door te spiegelen en het geven van suggesties.

Bijstellen van je lichamelijke kompas
Door te oefenen met het in contact zijn met de sensaties in je lichaam, creëer je meer lichaamsbewustzijn. Met meer Lichaamsbewustzijn kun je steeds beter de signalen van je lichaam en in je lichaam opmerken; je stelt je lichamelijke kompas bij.

Focus-sessie of geïntegreerd
Soms komt er al iets naar boven tijdens het voorgesprek en vaak ook tijdens de massagebehandeling. Dat zijn mooie ingangen om het focussen bij in te zetten. Maar, een sessie bij mij kan ook helemaal in het teken staan van Focusing Bodywork. Dat kan face-to-face in de praktijk, maar ook telefonisch of via video-contact.

Wil je meer weten over Focusing Bodywork of een afspraak maken?  Gebruik dan eenvoudig het CONTACTFORMULIER

links:
https://www.stichtingfocusing.nl/ (Nederland)
https://focusing.org/ (internationaal)